Detalii Generale Minerale

 

DETALII MINERALE

Tabel minerale A-Z cu poza si detalii :

 

Prezentare a rocilor si mineralelor de la A la Z: denumire, formula chimica, poza .

 
 
 
 
Citeste mai mult.../Read more...

Minerale de la A la Z (denumire chimica, formula chimica, imagine):

 

Toate mineralele si rocile existente de la A la Z cu denumire chimica, imagini si caracteristici. Galerii de imagini cu diverse forme ale mineralelor prezentate.

 
 
 
Citeste mai mult.../Read more...

Caracteristici Generale

 

Mineralele au avut un loc important în evolutia omului si in extinderea civilizatiilor. Oamenii din epoca de piatra foloseau unelte primitive din cremene. Cu aproximativ 10.000 de ani in urma, ei au deprins tehnica extractiei cuprului din minereurile sale naturale, si au inventat bronzul, un aliaj de cupru si staniu, care a marcat inceputul epocii de bronz.

De la începutul epocii de fier, cu 3.300 de ani in urma, oamenii au gasit tot mai multe metode de folosire a materialelor gasite in scoarta terestra, industria moderna depinzand si azi de exploatarea bogatiilor minerale ale pamantului. Este important sa stim ce sunt aceste minerale , cum s-au format si cum sa le putem deosebi atunci cand cautam zacaminte noi.

 
Citeste mai mult.../Read more...

Identificarea mineralelor , categorii din care fac parte acestea

 

Elementele native apar in cantitati mici si se găsesc în natură sub forme aproape pure, necombinate. Aceste elemente native se impart in 2 categorii , metalele si nemetale , din prima categorie , facand parte: aurul , platina , cuprul sau argintul care de obicei nu se combina rapid cu alte metale si se gasesc adesea singure in natura.

Nemetalele care se gasesc sub forma de elemente native sunt in numar mic, cele mai importante fiind carbonul si sulful. Ele exista in mai multe forme, din care amintim diamantul sau grafitul, cateva din cele mai fascinante minerale.

 
Citeste mai mult.../Read more...

Minerale toxice, minerale radioactive

 

Minerale care afecteaza sanatatea omului se impart in doua categorii: toxice si radioactive. Odata identificate cele toxice pot fi inchise in cutii transparente etanse. In ceea ce priveste mineralele radioactive , acestea sunt mai greu de identificat deoarece multe dintre ele apar sub forma de minerale incluse in roci si minerale obisnuite.Radioactivitatea se poate pune in evidenta cu un contor Geiger ,dar nu toata lumea are la indemana un astfel de instrument.


  Citeste mai mult.../Read more...  

Dictionar mineralogic

 

Pentru a cunoaste mai bine aceasta lumea a rocilor, mineralelor si florilor de mina trebuie intai stiute cateva denumiri specifice sau caracteristici pentru fiecare in parte. Din punct de vedere fizic un mineral se caracterizeaza prin culoare, duritate, clivaj, rupere sau luciu, dar toate aceste denumiri le veti gasi explicate in randurile de mai jos.

 
Citeste mai mult.../Read more...  

Numerele revistei Comorile Pamantului de la nr 1 pana in prezent !

 

NR 1 – Ametistul Piatra semi-pretioasa Ametist in forma naturala de cristale. Ametistul este o varietate de cuart, fiind o nestemata pretuita inca din 3000 i.Hr. Cele mai valoaroase ametiste au culoarea purpuriu-inchis, dar noantele acestor pietre pot varia pana la violet-pal. Ametistul ocupa pozitia 7 pe scara Mohs in timp ce diamantul care este cel mai dur avand pozitia 10 in timp ce talcul fiind cel mai moale mineral, ocupa pozitia 1. Ametistul se gaseste in formatiuni numite geode asemanatoare galeriilor de cartita. Geodele de ametist pot ajunge la cateva sute de kilograme.

 
   
 
  Citeste mai mult.../Read more...