Revista pasionati pg.2

 

NR 6 – Trandafirul Desertului
Trandafirul desertului in general are culoarea cafeniu-nisipos si este format din gips. Gipsul este un mineral evaporitic. El se formeaza odata cu evaporarea apei ce contine anumite elemente chimice dizolvate. Nisipul este unul dintre incredientele esentiale ale trandafirului de desert si prin urmare mineralul se gaseste doar in zone care sunt sau au fost desertice.

 

 

NR 7 – Halitul
Halitul mai este cunoscut ca sare gema. In general este incolor sau alb, de unele zacaminte avand si pete de culoare portocalie, rosie, gablena, albastra si purpurie.
Halitul este cunoscut din cele mai vechi timpuri, fiind rafinat si utilizat ca si condiment pentru mancarurui sau ca si conservant.

 

 

NR 8 – Apatitul
Apatitul are de obicei culoarea verde dar se gaseste in multe alte culori, rar si transparent. Este foarte raspandit in scoarta terestra. O problema cu apatitul ar fi ca este des confundat cu alte pietre semipretioase datorita varietatii largi de culori si nuante dar si a texturii.

 

 

NR 9 – Carneolul
Carneolul este o varietate colorata de cuart, prin urmare, valoarea lui intrinseca este destul de scazuta. Totusi, atunci cand este taiat si incrustat, poate sta la baza unora dintre cele mai frumoase si mai scumpe obiecte de artizanat din lume. Carneolul a gor folosit inca de la inceputurile civilizatiei pentru confectionarea unor largi varietati de nestemate, ornamente si sclupturi de mici dimensiuni.

 

 

NR-10 Fuchsit
Fuchsitul este varietatea verde a muscovitului, la rundul lui cea mai frecventa specie minerala de mica.
Coloritul sau caracteristic se datoreaza prezentei impuritatilor de oxid de crom.Din multe puncte de vedere fuchsitul este asemanator verditului. Fuchsitul este denumit dupa Johann Nepomuk Fuchs, un geolog care a studiat varietatile de mica.

 

 
 

Pg. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |7

 
 

*(Filmulete realizate de Adi M. cu descriere pentru fiecare element din revista Comorile Pamantului)