Europa

 

Detalii Generale

Europa se intinde de la muntii Ural si pina la Oceanul Atlantic (Capul Roca) si din Marea Mediterana pina la Oceanul Arctic (Capul Nordkyn). De la nord la sud continentul se intinde pe o distanta de aproximativ 4000 km, iar de la vest la est — aproximativ 6000 km.
Are o suprafata de 10.000.000km patrati si o populatie de 700.000.000 de locuitori.Cele mai mari dar si reprezentative orase ale Europei sunt in momentul de fata: Moscova, Londra, Paris, Milano, Berlin, Madrid, Kiev, Viena, Hamburg etc.

Relieful Europei este foarte variat astfel in regiunile sudice predomina muntii cu Alpii, Pirineii și Carpații, in nord mai multe zone deluroase, iar partea de nord est si est e reprezentata de campie cu Marea Campie Europeana.

 

Bogatii ale subsolului

In ceea ce priveste bogatii ale subsolului, Europa e un continent binecuvantat, deoarece mineralele sunt prezenete in aproape toate tarile si toate regiunile. Romania, Germania, Italia, Spania, Franta sau Rusia detin bogatii ale subsolului, precum fier, cupru, mangan, aur, argint etc. care combinate au dat nastere unor minerale superbe, recunoscute pe plan mondial pentru frumusetea lor.
In continuare vom avea prezentate cateva date statistice despre fiecare stat in parte, in special tari cu resurse minerale bogate, dar in acelasi timp vom gasi detalii interesante si despre locurile din natura si obiective turistice pentru fiecare tara in parte.Pentru inceput vom vorbi despre Romania, despre muntii din Romania: Carpatii Orientali, Meridionali si Occidentali si bogatiile lor.