Germania

Harta Germania


 

Asezare

Germania e situata in partea central-vestica a Europei si e o tara care impresioneaza atat prin frumusetiile locurilor, cat si prin bogatiile din subsol, care au dat nastere unor minerale splendide ca malachitul, argentitul, sfaleritul, calcopirita, tetraedritul, pirotina, pirita si multe altele.
 

Orase si populatie

Dar inainte de o scurta lista cu mineralele care se gasesc in Germania, sa aflam cateva lucruri interesante despre geografia Germaniei.
Germania e o tara cu aproximativ 80 de milioane de locuitori si o suprafata de peste 350.000 km2 ce are capitala la Berlin, care e si cel mai mare si mai dezvoltat oras atat din punct de vedere al locuitorilor cat si al industriei, cu peste 3 milioane de oameni. In ceea ce priveste cele mai mari 3 orase din punct de vedere al numarului de locuitori, clasificarea se face astfel:

– Berlin aproximativ 3.5 milioane
– Hamburg aproximativ 1.8 milioane
– Munchen aproximativ 1.3 milioane

 

Resurse naturale

In subsol detine foarte multe bogatii, pe langa petrol si gaze naturale, Germania are resurse importante de fier, plumb, cupru, argint, uraniu, magneziu, zinc etc. de aici luand nastere si majoritatea mineralelor expuse la inceputul descrierii.
 

Obiective turistice

Din punct de vedere al reliefului apar toate formele de relief, insa Germania impresioneaza in primul rand prin Muntii Alpi si Muntii Padurea Neagra (Schwarzwald). Din punct de vedere al obiectivelor turistice, merita vizitate castele din Bavaria, manastirile si muzeele din Munchen, Berlin, Koln, Rostock etc. dar si zone ca Valea Rinului, Muntii Bavariei si orasele cu iesire la Marea Nordului.

 

Minerale pe teritoriul Germaniei

Din cadrul elementelor native in Germania se gasesc urmatoarele minerale :

  • Cupru in cantitati destul de mari
  • Argint in Bavaria
  • Stibiu in zona Erzgebirge